פרשת אמור – העומר בר קפרא והשאלה הגדולה
יום חתונתו של רבי שמעון, כשהעיר כולה חגגה, ישב בר קפרא לבדו. נשכח בטעות ולא קיבל הזמנה. אבל הפעם, הוא לא שתק. אגדת השבוע העוסקת בקרבן העומר מפגישה בין משלי שועלים ושאלת הקיום העמוקה – האם אנחנו עדיין צריכים את אלוהים בימי השפע? סיפור עתיק שמהדהד בחיינו היום: על שכחה, הכרת טובה, וקשרים שנסדקים ברגעי ההצלחה דווקא.

שיעורים נוספים:

פרשת בהר-בחוקותי – בת יפתח וסיום ספר ויקרא
נדרים פזיזים מלווים את סיפורי התנ"ך: אליעזר מחפש כלה ליצחק, כלב מבטיח את בתו עכסה, ושאול מציע את מיכל בתו למי שינצח את גוליית – וכולם נענים לטובה מהשמיים. חוץ מאחד. השבוע ב"אגדת השבוע", אנחנו פוגשים את בת יפתח ואת הטרגדיה הנוראית שאפשר היה למנוע.
פרשת אחרי מות קדושים – תורה כסף וגיוס לצבא
האם חכמים דוגלים בחברה של לומדי תורה בלבד? איך חכמים תופסים את הצורך בפרנסה? דרך הדרשה לפסוק "וּנְטַעְתֶּם כָּל עֵץ מַאֲכָל" נחשוף את תפיסת העולם המהפכנית של חכמים. נגלה כיצד שמעון בן שטח וחכמי ארץ ישראל מציעים מודל מפתיע של חברה מאוזנת שבה משתלבים יחד לוחם ולומד, תומך ונתמך – כולם שווי ערך.
פרשת תזריע-מצורע – צרעת ושתיקה
בעולם מוצף במילים, מה באמת שווה הדיבור שלנו? ומה הקשר בין הבטחות שבורות לצרעת? הצטרפו למסע מרתק במדרש מתוך ויקרא רבה, הבוחן את משקלה האמיתי של כל מילה היוצאת מפינו, ואת כוחה המפתיע של השתיקה – במיוחד בעידן הדיגיטלי שלנו.
פרשת שמיני – היין שכרות והתמכרות
במדרשנו היין מוצג במדרש כנחש ארסי, הפועל לאורך ההיסטוריה האנושית להפריד בין האדם לבין מה שיקר לו – החיים, הכבוד, המשפחה והקדושה. מסיפור השיכור ובניו שבתחילת המדרש ועד מות בני אהרן שבסופו, חכמים יוצרים מבנה דרמטי המתפתח מהפרטי אל הכללי ומהאישי אל ההיסטורי.
פרשת ויקרא – קרבנו של עני קדמך
מה היה הכשל של אגריפס המלך בניסיונו להקריב 1000 עולות של בהמה? ומדוע מופיע פעמיים במדרש המשפט "קרבנו של עני קדמך"? מדרש מרתק על האיזון הנכון בין כוונת הלב לחיצוניות.
פרשת ויקהל פרה – רבי אליעזר ופרה אדומה
אנחנו הולכים לקחת מעשה בפרה אדומה שנראה כמו סיפור ילדים מתוק ונעים ולחשוף את העומק שמאחוריו, כך נוכל ללמוד את העומק שיש מאחורי מדרשי האגדה.